KOZA Platformu Depremden Etkilenen Kız Öğrenciler için Burs Programı

1 Haziran 2023
Proje

Depremden etkilenen kız öğrencilere yönelik KOZA Platformu tarafından organize edilen bir burs programı hayata geçirilmiştir.

Bu burs programı, Eşit Gelecek Derneği tarafından hayata geçirilen KOZA Platformu tarafından, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve Türkiye’nin 11 ilinde felakete yol açan depremden doğrudan etkilenen lise 11. veya 12. sınıf öğrencisi Türkiye vatandaşı kız öğrencilere destek olmak amacıyla oluşturulmuştur. Görüşmeler ve değerlendirmeler sonunda kriterlere uygun olarak burs almaya hak kazanan kız öğrencilere burs başlangıç tarihinden itibaren 12 ay boyunca her ayın ilk 5 günü içerisinde 250 TL ile 500 TL arası burs ödemesi yapılacaktır. Burs bedeli öğrencinin ekonomik ve ailevi şartları ile yaşadığı şehir göz önüne alınarak belirlenecektir. Burs ödemeleri burs verenler ile burs almaya uygun bulunan öğrencilerin eşleştirilmesi ile yapılacaktır. Burs verenlerin yapacağı ödemeler direkt bursiyerin bakımından sorumlu olan kişinin banka hesabına yatacak, sürecin takibi KOZA Platformu tarafından yapılacaktır.

Bir kız öğrencinin eğitimini minimum 12 ay boyunca destek olmak isteyenler için başvurular Burs Veren Kayıt Formu üzerinden alınmaktadır. Burs vermeye istekli herkes formu doldurabilir. Formu dolduran kişiler ile paylaştığı iletişim bilgileri üzerinden iletişime geçilecektir. (Burs Veren Kayıt Formuna ulaşmak için lütfen tıklayın.)


Burs Başvuru Koşulları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Devlet okullarında lise 11. veya 12. sınıf öğrencisi kız öğrenci olmak (Adaylar güncel öğrenci ya da transkript belgelerini iletmekle yükümlüdür.)
  • Deprem bölgesinde bir okula kayıtlı olarak eğitimine devam ediyor olmak.
  • Belediye veya e-devlet sisteminden belgelenmesi koşuluyla Orta Hasarlı veya Ağır Hasarlı bir binada veya geçici bir barınma olanağında ikamet ediyor olmak 
  • Ekonomik olarak bursa ihtiyacı olduğunu kanıtlayabilir olmak


Burs Başvuru Değerlendirme Kriterleri:

  • Ekonomik ihtiyacı ve eğitimindeki başarısının yanı sıra spor, sanat, okul kulüpleri gibi çeşitli alanlarda aktif olarak yer almak.
  • Ulaşmak için çabaladığı bir gelecek hedefine sahip olmak.
  • Gelecek hedefine ulaşmak için somut çabalar içinde olmak ve bu çabaları kendisi ile yapılan mülakatta net bir şekilde ifade edebilmek burs almak için gerekli değerlendirme kriterleridir. 


Burs Başvuru Değerlendirme Süreci:

Burs programından faydalanmak isteyen kız öğrencilerin Burs Başvuru Formunu doldurması gerekmektedir. KOZA Platformu komisyonu tarafından her aşaması takip edilen değerlendirme süreci şu şekilde ilerlemektedir: (Burs başvurusu yapmak için lütfen tıklayın.)

  • Form içindeki sorulara verilen yanıtları değerlendirilir. Burs başvuru koşullarına uygun olmayan ya da formu eksik doldurmuş olan adayların başvurusu reddedilir. 
  • Form üzerinden yapılan ön değerlendirme aşamasını başarıyla tamamlayan adaylar ile paylaştıkları telefon numarası üzerinden aranarak mülakat gerçekleştirilir. 
  • Görüşme sonucunda beyanları destekleyici belgeler paylaşması talep edilir. 
  • Başvurular Burs Başvuru Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilir.
  • Uygun bulunan adayların burs verenler ile eşleştirmesi yapılır.


Burs Başvuru Değerlendirme Komisyonu

Burs programının yürütülmesinde gönüllü olarak görev alan Burs Başvuru Değerlendirme Komisyonu üyeleri aşağıdaki gibidir: 

  • Begüm Özyer (KOZA Platformu proje yöneticisi) süreç takibinden sorumludur.
  • Muhammed Kürşad Şahin (Syrian American Medical Society, Bölge Yöneticisi) kurumlar arası iletişimden sorumludur.
  • Feyza Nur Ak (Türk Psikologlar Derneği, Proje koordinatörü) politika ve etik uygunluktan sorumludur.
  • Neslihan Aydemir (Sosyal Çalışmacı) bursiyer aday görüşmelerini yürütmekten sorumludur.
  • Gökçenur Uysal (Psikolojik Danışman) bursiyer ve burs veren ilişkileri takibinden sorumludur. 


KOZA Platformu, Eşit Gelecek Derneği tarafından yürütülmektedir. KOZA Platformu, ortaokul ve lise dönemindeki genç kızlarının gelecekte ne istediğini bilen, ilgi duyduğu alanlarda çalışan güçlü kadın liderler olmalarını desteklemek için hayata geçirilmiş bir güçlendirme programıdır. KOZA Platformu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz


“Eşit Gelecek Derneği Burs Yönetmeliği”ni incelemek için lütfen tıklayın. 

"KOZA Platformu Çocuğun Yüksek Yararı Politikası"nı incelemek için lütfen tıklayın



Yazar: Koza Destek

Aynı kategoriden diğer yazılar