Farkındalıklarını tutkularıyla birleştirenler

26 Ocak 2022
Mentorluk

Bu dönem 4.'sünü gerçekleştirdiğimiz mentorluk programı geçen hafta sona erdi. Programımızın katılımcıları bu dönem de farklı şehirlerde okuyan lise öğrencisi genç kızlardı. Katılımcılarımızın 6 haftalık bir yolculuğa çıktığı, kendilerini derinlemesine tanıdıkları ve gelecekten beklentileri üzerine düşündükleri programın başlıklarından biri de tutku duydukları konulara dair farkındalık kazanmalarını sağlayacak bir egzersiz oldu. 

Belirledikleri sorunlara özgün çözümler getirmek üzere kafa yoran katılımcılarımız kitap toplamaktan video hazırlamaya hayvanlar için mama dağıtmaktan şarkı söylemeye dair bir çok farklı proje fikri paylaştılar. Öne çıkan fikirleri katılımcılarımızın izniyle sizlerle paylaşıyoruz. 




1- Müberra şiddet ve toplumsal cinsiyet konularında farkındalık yaratmayı amaçlayarak sunumlar hazırladı. 


2- Arzu Melisa sokak hayvanlarının aç kalmasını engellemek ve israfın önüne geçmek için mama kapları hazırladı ve bunu yaratıcı bir sunumla bizimle paylaştı.  



3- Kadın cinayetlerine karşı farkındalığı arttırmak isteyen Belkız etkileyici bir sunum hazırladı.



4- Nurseza, Sesimi Duy projesi ile farklı konular üzerine düşünüp birlikte kafa yoracakları film izleme oturumları önerdi. Güçlü sunumu ile bizi etkileyen proje ilk gönüllülerini buldu bile!


5- Edanur kadına karşı şiddete karşı ses vererek farkındalık yaratmayı amaçladığı bir Instagram hesabı açtı.

 

6 - Hatice ve Ceren kadın cinayetlerine dikkat çekecek iki kısa video hazırladılar. 

Hatice'nin videosu için tıklayın.

Ceren'in videosu için tıklayın.

7 - Handan bir çağrı ile köylerindeki ilkokula kitap toplamak üzere bir kampanya başlattı. Handan'ın önayak olması ile artık köyde bir kitaplık var. 


8 - Büşra ise hazırladığı video ile çevre kirliliğine dikkat çekmek istedi.  

Büşra'nın videosu için tıklayın.

9 - Esranur'un ise bir etkinlik çağrısı oldu.

Özellikle önyargılar üzerine farkındalık yaratmak için bir film izleyip üzerine konuşacağımız bir seans önerdi. En kısa zamanda yapılacaklar arasına bu projeyi de ekledik. 


Pandemi sürecinin belirsizliği içinde dahi çevrelerine sorumlulukla bakmayı ihmal etmeyen, geleceğin liderleri olduklarına bizi bir kere daha ikna eden 4. dönem mentilerimizi tekrar tebrik ediyoruz. 




Yazar: Koza Destek

Aynı kategoriden diğer yazılar